Welkom op de website van de Thrianta en Hulstlander Club.. 
Dè club van èn voor liefhebbers van Thrianta's en Hulstlanders!

Geschiedenis

Het ras Thrianta is in Assen ontstaan tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het dankt zijn naam dan ook aan de provincie waar het is ontstaan, namelijk de oude benaming voor de provincie Drenthe.

De geschiedenis luidt dat de heer Andrea, leraar en geneticus te Assen, als blijk van zijn trouw aan het Koningshuis had besloten om oranje konijnen te gaan fokken. Na vele pogingen is hem dat gelukt en op 1 mei 1949 werd de Thrianta formeel opgenomen in de standaard van de in Nederland erkende konijnenrassen.

Doordat er geringe belangstelling voor het ras was is het toen weer ui de standaard gehaald. Het verdween uit Nederland en keerde eind jaren zestig weer vanuit Duitsland terug onder de naam Saksengold. Op 1 oktober 1972 werd de Saksengold opgenomen in de standaard en op 1 oktober 1976 werd de oorspronkelijke rasbenaming Thrianta weer in ere hersteld.

Raskenmerken

De Thrianta is ingedeeld bij de kleine konijnenrassen in de groep kleur. Het maximum gewicht bedraagt tussen de 2 en 2,75 kg. Het is door het gedrongen type en intense oranje kleur een prachtige verschijning op de tentoonstellingen. Het is een lief en levendig ras en daardoor ook zeker geschikt voor jonge kinderen. 

 

 

 

 
 
 
 
E-mailen
Map
Info