Welkom op de website van de Thrianta en Hulstlander Club.. 
Dè club van èn voor liefhebbers van Thrianta's en Hulstlanders!


Activiteiten 

Beste leden,
In de bijlage hiernaast vinden jullie de uitnodiging voor de workshop op zaterdag 3 december 2022.
De rastechnische commissie hoopt op een grote opkomst en is nog op zoek naar dieren in verschillende gewichtsklasses (van 2,4 tot 3,0 kg). Belangrijk is dat de dieren volwassen of bijna uitgegroeid zijn.
Mocht je een interessant dier hebben voor de bespreking, geef dit dan even door aan Heleen.
Tot 3 december!
Groet,
De rastechnische commissie van de Thrianta- en Hulstlanderclub.


Clubdag zaterdag 17 september 2022

Kijk voor meer informatie in onze nieuwebrief in de rubriek 'Nieuws'.

RAMMENSHOW 12 MAART 2022 


Wat een geweldige dag was de gezamenlijke rammenshow met de Zevenrassenclub en de Thrianta- en Hulstlanderclub in Beemte Broekland. Prima lokatie en een goede gemoedelijke sfeer. Gewoon zoals het moet zijn!

De keuring van de Thrianta’s werd verricht door Hannes van de Steeg. De winnaar bij de Thrianta’s is van Fokke Nijmeijer met een jonge ram (96,5).
De Hulstlanders werden gekeurd door Heleen van der Velde. De winnaar is een jonge ram van Martin van Asperen (96,5).
De Havana’s en Marburger Feh’s werden gekeurd door Heleen van der Velde. De mooiste Havana, een oude ram (96,5) is van Henk Tromp en de mooiste Marburger, een jonge ram (96,5) is van de heer Eikelboom.
De Alaska’s en Beige werden gekeurd door Gerwin van Westerveld. De mooiste Alaska, een jonge ram (96,5) is van de heer R. Bos. De mooiste Beige, een jonge ram (95) is van de heer H. Smit.
De Luchs en Parelfeh werden gekeurd door Henri van Weelden. De mooiste Luchs, een jonge ram (96) is van de heer W. De Groot. De mooiste Parelfeh, een jonge ram (96) is van Jan van Westerveld.
Na de keuring was er een goede lunch en met de buikjes vol organiseerden we daarna een H.E.P. De mooiste bij de Thrianta- en Hulstlanderclub is de ram van Fokke Nijmeijer geworden. De mooiste bij de Zevenrassenclub, en uiteindelijk ook dagwinnaar, is de Havana van Henk Tromp geworden. Proficiat aan alle winnaars! 

En terwijl de Zevenrassenclub binnen hun jaarvergadering hield, vond er buiten een ras bespreking plaats bij de Thrianta- en Hulstlanderclub.

Daarna werden de prijzen uitgereikt door Heleen aan de winnaars. En uiteraard daarna opruimen, waarna iedereen weer naar huis kon na een zeer geslaagde rammenshow.
Een geweldige dag die voor herhaling vatbaar is! 🤩


 


Kijk voor meer foto's in de map foto's.

 18 september 2021 Gezamenlijke clubdag

Het was een mooie clubdag vandaag bij T.K.V. In Tiel! 👍🏻 Gezamenlijk georganiseerd met de Chinchillaclub en de Zilverclub.

Vanmorgen hielden we als Thrianta- en Hulstlanderclub onze jaarvergadering waarin we de gebruikelijke zaken hebben besproken, maar ook afscheid namen van ons bestuurslid Gert van Schoonhoven en ons nieuwe bestuurslid Martin van Asperen welkom hebben geheten.

Ook hadden we aandacht voor onze jubilarissen, Piet Kroon (40 jaar), Inge Pastoor (25 jaar) en Hans Donselaar (25 jaar). Helaas konden ze geen van allen aanwezig zijn. Het presentje wordt naar hun opgestuurd. Nogmaals van harte gefeliciteerd!

En daarnaast speciale aandacht voor Nico de Graaf en Wil Plasmeijer die al 45 jaar lid zijn van de club. Ook Hermien van Tol hoort in dat rijtje thuis maar was niet aanwezig. Een bloemetje in de kleuren van de club hoort daar bij 🟠⚪️

De keuring werd verricht door keurmeesters Peter Oude Groothuis, Erik James en Heleen van der Velde. Martin van Asperen behaalde zeer goede resultaten en in de eindkeuring zaten zowel een Thrianta als een Hulstlander van hem op tafel! Uiteindelijk won de Hulstlander het van de Thrianta.

Uitslagen:

Mooiste van de clubshow en tevens mooiste Hulstlander kooi 280 van Martin van Asperen.

Mooiste Thrianta kooi 240 van Martin van Asperen.

Mooiste Thrianta in de C-klasse van Peter van Rosmalen.

Bij de Hulstlander geen C-klasse dieren.

Mooiste Thrianta’s van keurmeester Oude Groothuis:

Kooi 234 van Fokke Nijmeijer

Kooi 202 van Heleen van de Velde

Kooi 229 van Fokke Nijmeijer

Mooiste Thrianta’s van keurmeester James:

Kooi 216 van Leo Seijner

Kooi 217 van Heleen van de Velde

Kooi 219 van Coen van Slooten

Mooiste Hulstlander van keurmeester van de Velde:

Kooi 276 van Gerda Nijenhuis

Kooi 273 van Gerda Nijenhuis

Kooi 269 van Comb. de Graaf

De mooiste van de gehele gezamenlijke clubdag is een Groot Zilver van Remco Remmerden.


Zaterdag 24 juli 2021:

Binnen de mogelijkheden die er zijn, organiseren de Thrianta- en Hulstlanderclub, de Chinchillaclub en de Zilverclub op zaterdag 18 september a.s. hun gezamenlijke clubshow! Zet deze datum alvast in uw agenda. Binnenkort ontvangen de leden meer informatie.


 KLN ExpertMeeting            

Raskonijnen door de ogen van een keurmeester

 

Tijdens deze online expert meeting vertellen Jenne Meijer en Heleen van der Velde (beide B keurmeester konijnen) alles over de opleiding tot A keurmeester konijnen, hoe keurmeesters naar konijnen kijken en hoe ze worden beoordeeld.   U gaat hierdoor misschien wel anders naar uw eigen dieren kijken. Verder delen ze wat tips over het keuringsklaar maken van de dieren, waardoor er misschien een half tot heel puntje extra kan worden verdiend op een keuring.

 

Aanmelden voor deze avond kan t/m vrijdag 2 april via deze link:

 

In de week voorafgaand aan de ExpertMeeting ontvangt u de link waarmee u kunt deelnemen.

 

 

 


Ook even zin om lekker te ontspannen? Dan is hier de kerstpuzzel. Veel succes!

 

 
 
 
 
E-mailen
Map
Info